Assessments

Weet u welke competenties uw medewerkers in huis (moeten) hebben om uw organisatiedoelen te realiseren? En weet u hoe u hierop moet selecteren of hoe medewerkers zich zodanig kunnen ontwikkelen dat zij over deze competenties beschikken? Wij kunnen u helpen duurzame keuzes te maken op het gebied van ontwikkel- en selectievraagstukken door het afnemen van assessments. Door het in kaart brengen van kwaliteiten, valkuilen en potentieel van medewerkers kunnen wij u adviseren over wie het beste bij uw organisatie past of hoe u medewerkers (nog meer) in hun kracht kunt zetten om daarmee succes te vergroten.

 

Waarvoor kunt u assessments inzetten?

  1. U wilt inzicht in kwaliteiten, ontwikkelpunten en ontwikkelbaarheid van competenties van medewerkers om een ontwikkelplan op te kunnen stellen. Dit is een ontwikkelassessment.
  2. U wilt inzicht in de match tussen de kwaliteiten van de (potentiële) medewerker en de vereiste competenties voor een functie vanuit de organisatie. Dit is een selectieassessment.
  3. U wilt een nieuw team samenstellen en enerzijds beeld hebben bij het potentieel van de individuele medewerker, maar ook groepsamenwerking en –dynamieken blootleggen. Kies dan voor ons groepsassessment.

 

Aanbod

Afhankelijk van uw vraagstuk kunnen verschillende uitvoeringen van een ontwikkel- en/of selectieassessment geschikt zijn. In overleg met u bepalen wij de optimale aanpak van uw vraagstuk. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!